HISTORIE

Niek Goes, eigenaar van deze 2 ondernemingen, begon zijn carrière in de watersport op vroege leeftijd en was op z’n 15e al zeilinstructeur. Zijn passie voor de watersport en met name het zeilen werd in 1975 zijn beroep en begon als verkoper in een watersport zaak, werd daarna zeilmaker en na enkele jaren verhuisde hij naar Bruinisse waar hij tuiger werd. Naast het tuigen deed Niek Goes ook veel proefvaarten en dus veranderde zijn baan in verkoper van kajuitzeiljachten, eerst nog in Bruinisse en later in Warmond. In 1980 trok het 'heitelan' en meisje en kwam Niek Goes terug in Friesland. Hier ging hij weer bij zijn oude baas werken, dit keer als zeilmaker en zeiler op een 3⁄4 ton wedstrijdzeiljacht. De ervaring die was opgedaan in Zeeland met o.a ook wedstrijd zeilen buitengaats kwam hem erg goed van pas. Vele binnen en buitenlandse havens en wedstrijdwateren werden aangedaan in o.a. Duitsland, Frankrijk en Engeland.

In 1980 werd de grote stap gezet en begon Niek Goes met de eigen onderneming Zeilmakerij en Tuigerij Niek Goes.
Na 2 jaar was de eerste verhuizing en werd het pand aan het Halbertmaplein in Grouw aangekocht.

In 1991 was de klanten kring, en personele bezetting, zover uitgegroeid dat naar een andere locatie gezocht moest worden.
Dit werd het pand aan de Top in het centraal gelegen Sneek met een vloeroppervlakte van 300 m2.
Na 5 jaar bleek ook dit alweer te klein en met de komst van het Watersportgebonden Bedrijventerrein ’t Ges zagen wij kans om nieuwbouw te realiseren. Een prachtig mooi pand met ligplaatsen en 525 m2 werkruimte.
2 jaar later werd er nog een stukje grond bijgekocht waardoor er 10 ligplaatsen en een ruime parkeergelegenheid bij kwam.
Inmiddels zijn we alweer jaren op deze prachtige locatie gevestigd en beschikken over een hijskraan waarmee boten tot 1000 kg. uit het water gehaald kunnen worden en ook masten tot een lengte van ca. 14 mtr. gezet kunnen worden.
Verder hebben wij een aantal overdekte ligplaatsen zodat we niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden.
Wij nodigen u graag uit voor een bezoek!
Zeilmakerij & Tuigerij NIEK GOES  |  Hendrik Bulthuisweg 3  |  8606 KB Sneek  |  0515 - 42 77 44  |  niekgoes@xs4all.nl