ZEILEN

Omdat het maken van zeilen weer een hele andere vakkennis vereist dan bijvoorbeeld het maken van tenten, maken wij onze zeilen onder het focus label.

Door zelf op zeegaande zeiljachten en open zeilboten te varen weten wij welke eisen er aan de materialen gesteld worden.

Met behulp van computer en plotter ontwerpen wij zeilen in het Sailmaker programma van Sailsience. Dit programma, waarmee ook de zeilen van vele bekende Maxi's, American Cuppers en diverse Olympische klassen worden ontworpen zijn 'state of the art' en staan garant voor een perfecte snit.

Met het toepassen van de juiste doeksoorten van zoals Contenter en Dimension/Poyant en onze 30 jaar lange ervaring, bij o.a. S.U. de Vries en Elvström Sails, leveren wij uitstekende zeilen waaraan u vele jaren of zeemijlen plezier zult hebben.

Onze zeilen zijn in de basis compleet en prijstechnisch heel interessant en kunnen volledig naar de wens van de klant gemaakt worden.
Afhankelijk van het type boot, vaargebied en toepassing zullen wij u adviseren in doeksoort, profiel, snit, versterkingen, reven, en trimmogelijkheden.

Zeilmakerij & Tuigerij NIEK GOES  |  Hendrik Bulthuisweg 3  |  8606 KB Sneek  |  0515 - 42 77 44  |  niekgoes@xs4all.nl